Τα Mercedes-Benz Cars και Vans πούλησαν μαζί 374.000 οχήματα στις ΗΠΑ το 2024, αποτελώντας το 15,6% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων
Η Mercedes-Benz αυξάνει τα επίπεδα αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε επίπεδο χονδρικής και σε χώρους αντιπροσώπων για να προλάβει τους δασμούς που πρόκειται να εισπραχθούν από τις 3 Απριλίου, δήλωσαν στελέχη σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης τη Δευτέρα, σύμφωνα με σημειώσεις αναλυτών.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σταθμίζουν αν και κατά πόσο θα αυξήσουν τις τιμές, με τις εταιρείες να διστάζουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους και να διακινδυνεύουν αντίποινα από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεσή του είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταφέρουν την παραγωγή στις ΗΠΑ.
Η Mercedes-Benz δήλωσε ότι ο σχεδιαζόμενος δασμός 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα επηρεάσει πιθανότατα το περιθώριο κέρδους της κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε ακαθάριστη βάση, πριν από οποιαδήποτε μέτρα μετριασμού.
Τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο ήταν όλα εντός των προβλέψεων για το σύνολο του έτους, σύμφωνα με τα σημειώματα των αναλυτών της Bernstein Research και της Jefferies, με κέρδη 1,57 δισ. ευρώ (1,70 δισ. δολάρια)που αναμένονται με περιθώριο 6,4%.
Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τις περσινές λόγω των ασθενέστερων επιδόσεων στην Κίνα και την Ευρώπη, σύμφωνα με τις σημειώσεις.
Τα Mercedes-Benz Cars και Vans πούλησαν μαζί 374.000 οχήματα στις ΗΠΑ το 2024, αποτελώντας το 15,6% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις