Η Harpoon διαθέτει δύο ανοσοθεραπείες σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης - η μία για έναν τύπο καρκίνου του πνεύμονα και η άλλη για το πολλαπλό μυέλωμα
Η Merck & Co δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης αντικαρκινικών φαρμάκων Harpoon Therapeutics για περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της στην ογκολογία με ανοσοθεραπείες.
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει διπλασιάσει τις προσπάθειές της για την οικοδόμηση μελλοντικών ροών εσόδων, καθώς η ανοσοθεραπεία που αποτελεί το επίκεντρο της επιτυχίας της, το Keytruda, βρίσκεται πιο κοντά στην απώλεια βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ανοίγοντας τις πόρτες για τον ανταγωνισμό από τα βιο-ομοειδή φάρμακα.
Η Merck προσέφερε 23 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για την Harpoon.
Η Harpoon διαθέτει δύο ανοσοθεραπείες σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης – η μία για έναν τύπο καρκίνου του πνεύμονα και η άλλη για το πολλαπλό μυέλωμα. Οι ανοσοθεραπείες χρησιμοποιούν τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από καρκίνο και λειτουργούν κατευθύνοντας τα Τ-κύτταρα του ασθενούς να αναγνωρίσουν και να επιτεθούν στον καρκίνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με «επιλεκτική μνήμη» ο Μπουκώρος κάλυψε τον Μυλωνάκη
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έχεις τρεις ημέρες να φύγεις από τη χώρα» – Η απειλή στον Πάσχο Μανδραβέλη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο τέλος έκλεισαν με απώλειες
- Κακοδιαχείριση στο γερμανικό Δημόσιο: Κοντέινερ για ναύτες, άχρηστα κινητά και άλλες σπατάλες…
- Lloyd’s List: Αγγελικούση και Μαρινάκης στην πρώτη δεκάδα του Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- QnR: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,249 εκατ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά ίδιων μετοχών αξίας 2,904 εκατ. ευρώ
- ΕΚΤΕΡ: Στο 33,15% αυξήθηκε το ποσοστό του Αθανάσιου Σίψα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








