Τα EBITDA παρουσίασαν επίσης μείωση κατά 32,29%
Μειωμένα κατά 14,31% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν τα έσοδα από πωλήσεις της Mermeren Kombinat για το α’ εξάμηνο του 2025 που ανήλθαν στα 12.934.940 ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα πραγματοποιηθέντα λειτουργικά κέρδη της περιόδου ανέρχονται στο ποσό των 5.623.816 ευρώ το οποίο σε σύγκριση με τα πραγματοποιηθέντα λειτουργικά κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του 2024 (8.748.769 ευρώ) παρουσίασε μείωση κατά 35.72%.
Τα EBITDA για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2025 είναι 6.716.579 ευρώ και σε σύγκριση με το πραγματοποιηθέν ποσό των 9.919.415 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο παρουσίασαν μείωση κατά 32,29%.
Το τελικό αποτέλεσμα μετά τη φορολογία είναι θετικό και ανέρχεται σε 5.043.692 ευρώ και αντιπροσώπευε μείωση της τάξης του 35,65% σε σύγκριση με πραγματοποιηθέντα κέρδη της αντίστοιχης περσινής περιόδου (30 Ιουνίου 2024: 7.837.356 ευρώ).
Η αύξηση κατά 31.38% στο κόστος πωληθέντων αγαθών αποδίδεται κυρίως στην εκκαθάριση παλαιών αποθεμάτων – συγκεκριμένα αποθεμάτων του εργοστασίου άνω των 10 ετών που είχαν παραμείνει απούλητα σε προηγούμενα έτη. Αυτά τα αποθέματα είχαν αυξημένο ιστορικό κόστος και η εφάπαξ εκκαθάρισή τους επηρέασε σημαντικά τη δομή κόστους.
Τα λειτουργικά έξοδα της περιόδου ανέρχονται σε 7.462.847 ευρώ και είναι υψηλότερα κατά 5,65% σε σχέση με αυτά που πραγματοποιήθηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από τα λειτουργικά έξοδα, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στις δαπάνες για εργαζόμενους που την περίοδο παρουσίασαν αύξηση 11,29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μείωση καταγράφηκε στο κόστος εξωτερικών υπηρεσιών κατά 29,30%.
Αύξηση 8,23% καταγράφηκε στο κόστος ενέργειας και αναλωθέντων υλικών και λοιπών προμηθειών που αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη για την εταιρεία.
Κατά την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2025, η εταιρεία κατέβαλε μερίσματα στους μετόχους μειοψηφίας συνολικού καθαρού ποσού 1.085.157 ευρώ και 120,469 ευρώ φόρου επί των καταβληθέντων μερισμάτων.
Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα α΄εξαμήνου 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΗΕ: 1373 Παλαιστίνιοι νεκροί από τον Μάιο στην προσπάθειά τους να παραλάβουν τρόφιμα στη Γάζα
- Απεργία στην Intracom Telecom για μη καταβολή μισθοδοσίας
- ΔΥΠΑ: Προσλήψεις 100 πυρόπληκτων ανέργων σε Δήμους
- Κριτική ΠΑΣΟΚ για την πώληση του Χρηματιστηρίου (EXAE) στο Euronext
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πατησίων στις 9 Αυγούστου
- Μειωμένα τα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Αύγουστο παρά την αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής
- Στις 26 και στις 28 Αυγούστου η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου
- ΠΑΟ: Νοκ άουτ ο Ιωαννίδης από τα ματς με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις