Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,23 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 44,700 ευρώ την προηγούμενη χρήση
Με βάση τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Mermeren Kombinat AD Prilep για το α’ τρίμηνο 2026, προκύπτει μια εικόνα σημαντικής βελτίωσης της κερδοφορίας, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 3,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση περίπου 7% σε σχέση με τα 3,48 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2025, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στη μείωση της δραστηριότητας στη διεθνή αγορά.
Ωστόσο, η εικόνα σε επίπεδο λειτουργικής αποδοτικότητας εμφανίζεται αισθητά ενισχυμένη. Το μεικτό κέρδος ανήλθε σε 1,65 εκατ. ευρώ, από μόλις 442 χιλ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση άνω του 270%. Ως αποτέλεσμα, το μεικτό περιθώριο κέρδους εκτοξεύθηκε σε περίπου 51% επί των πωλήσεων, έναντι περίπου 13% το 2025, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη δραστική μείωση του κόστους πωληθέντων.
Σε επίπεδο τελικής γραμμής, η εταιρεία πέρασε σε ισχυρή κερδοφορία. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,23 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 44,7 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, αντανακλώντας τη βελτίωση τόσο του λειτουργικού αποτελέσματος όσο και των χρηματοοικονομικών εξόδων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΑΝΕΞ: Νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε ερευνητική μονάδα στην Πάτρα
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








