"Οι Ευρωπαίοι έχουν λόγο στη διαπραγμάτευση"
Η Γερμανία παραμένει σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στον προϋπολογισμό του 2026, ο οποίος συζητείται αυτές τις ημέρες στην Ομοσπονδιακή Βουλή και θα εγκριθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Από το βήμα του Μπούντεσταγκ, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, υπογράμμισε την απαίτηση των Ευρωπαίων να έχουν λόγο στη διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Τη θέση του αυτήν μετέφερε και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία.
Ο Γερμανός καγκελάριος χαιρέτισε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την επίλυση της σύγκρουσης, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για μια «μοιραία στιγμή για την Ουκρανία, για την Ευρώπη και για την Ατλαντική Συμμαχία».
Επομένως, μια «συμφωνία μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, χωρίς τη συγκατάθεση της Ουκρανίας και χωρίς τη συγκατάθεση των Ευρωπαίων» δεν θα παράσχει τη βάση για μια πραγματική, διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία», είπε ο Μερτς.
«Δεν θέλουμε ειρήνη μέσω υποταγής της Ουκρανίας. Δεν θέλουμε ειρήνη νεκροταφείου», είπε ο καγκελάριος, σημειώνοντας ότι μία λύση θα πρέπει να οδηγεί στην «ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Ευρώπης με βάση τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες αξίες μας».
Ο Πούτιν «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο εις βάρος της ευρωπαϊκής τάξης ειρήνης και ελευθερίας», είπε ο Μερτς.
Στον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το επόμενο έτος προβλέπεται αύξηση κατά 3 δισεκατομμύρια στα 11,5 δισεκατομμύρια της βοήθειας προς την Ουκρανία το 2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το 65,5% των απασχολούμενων στην ΕΕ το 2025, ήταν νέοι 20 με 29 ετών – Το 56,2% στην Ελλάδα
- Η Microsoft ανασχεδιάζει το Teams για να μειώσει τα τυχαία “Raise Hand”
- Eurostat: Πήραν φωτιά 12,9% οι τιμές των καυσίμων στην ΕΕ τον Μάρτιο, λόγω πολέμου στο Ιράν – Στο +11,4% στην Ελλάδα
- Δωρεές Εξοπλισμού στο Λαϊκό Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ από την Τράπεζα Πειραιώς
- Πάνω από 1.070 παραβάσεις την 42η εβδομάδα της εκστρατείας “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους”
- Lidl House Athens: Ενα οικοσύστημα εκπαίδευσης, εμπειρίας και βιωσιμότητας στην καρδιά της Αθήνας
- ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή αλλά σταθερή αύξηση σε αφίξεις (+2,4%) και διανυκτερεύσεις (+1,7%) το Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








