Το Ισραήλ σφυροκοπά την Χαν Γιουνίς
Σφοδρά πυρά από ισραηλινά άρματα μάχης και αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας χθες το βράδυ, δήλωσαν κάτοικοι, ενώ σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές σχεδόν 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά των μαχητών της Χαμάς.
Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης επιδρομές στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρούς και Παλαιστίνιους δημοσιογράφους.
Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν την Χαν Γιουνίς προετοιμάζοντας μια περαιτέρω προέλαση στην νότια αυτή πόλη, τμήματα της οποίας κατέλαβαν στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προσεγγίζουν κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων της Χαμάς.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν παράλληλα χθες ότι κατέστρεψαν ένα από τα κρησφύγετα του Γιαχία Σινουάρ, του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Το οίκημα βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γάζας.
Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές της ανέφεραν ότι 187 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 21.507 νεκρούς – περίπου το 1% του πληθυσμού του πολιορκούμενου θύλακα – από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου. Υπάρχουν φόβοι ότι χιλιάδες ακόμη πτώματα βρίσκονται θαμμένα κάτω από ερείπια.
Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Quds σκοτώθηκε μαζί με μέλη της οικογένειάς του σε αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι και άλλοι δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, 106 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η λαμπρή πορεία της Bright Technology Group Α.Ε. και τα €7,9 εκατ. καθαρά κέρδη στην πρώτη χρήση
- Τα μέτρα που πήρε η Κύπρος για την ενεργειακή κρίση και η σύγκριση με την Ελλάδα
- COCA-COLA HBC AG - Pricing of Issue of Notes
- Amazon: Δίνει 1.000 δολάρια σε 100 διανομείς που θα πουν γιατί αγαπούν τη δουλειά τους
- Χούθι: Δηλώνουν έτοιμοι για «στρατιωτική απάντηση» εφόσον το απαιτήσουν οι εξελίξεις
- Γαλλία: Βιντεοδιάσκεψη 35 χωρών για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Χρηματιστήριο: Αλλαγές στους δείκτες μετά την μεταβολή του free float στην Allwyn
- Ισπανία: Ενέκρινε δέσμη μέτρων στήριξης 5 δισ. ευρώ – Μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα από 21% σε 10%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








