Ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον απολογισμό που καταγράφηκε πέρυσι την ίδια περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης
Σχεδόν 100 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο από τις αρχές του 2024, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον απολογισμό που καταγράφηκε πέρυσι την ίδια περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
«Ο πιο πρόσφατος απολογισμός νεκρών και αγνοουμένων είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει ασφαλείς και κανονικές οδούς… είναι η μόνη λύση που θα ωφελήσει τους μετανάστες και τα κράτη εξίσου», δήλωσε η Έιμι Πόουπ, γενική διευθύντρια του ΔΟΜ.
Η δήλωσή της έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής ηγετών της Αφρικής στη Ρώμη με θέμα τη μετανάστευση. Το πρόγραμμα Missing Migrants του ΔΟΜ διαπίστωσε ότι 3.041 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή θεωρήθηκαν αγνοούμενοι πέρσι στη Μεσόγειο – μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 2.411 του απολογισμού του 2022. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, τα ίχνη 40 Τυνήσιων μεταναστών χάθηκαν αφότου επιβιβάστηκαν σε βάρκα και αναχώρησαν με προορισμό τις ιταλικές ακτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι Φρουροί της Επανάστασης απαντούν στον Τραμπ με ολικό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
- Το Al Jazeera εκτιμά πως ο πόλεμος ΗΠΑ και Ισραήλ με το Ιράν θα παραμείνει χωρίς ξεκάθαρο νικητή
- Εντατικοί έλεγχοι του ΕΟΦ στα αποθέματα φαρμάκων υπό τον φόβο γενίκευσης του πολέμου
- Η εφαρμογή Strava πρόδωσε τη θέση του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στη Μεσόγειο
- Μνήμες και συγκίνηση στο Βέλγιο για τη δέκατη επέτειο από το μακελειό στις Βρυξέλλες
- Ο Ανταμ Σάντλερ, πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ
- Το Cambridge προειδοποιεί για την ψυχολογική ασφάλεια των AI παιχνιδιών στις μικρές ηλικίες
- Δεν αποτελεί στόχο του Ιράν η Ευρώπη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λονδίνου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








