Συνεργασία με 13 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο για την ενσωμάτωση της VR στην εκπαίδευση
Σε μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, η Meta ξεκινά ένα νέο δοκιμαστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια για την ενσωμάτωση της εικονικής πραγματικότητας (VR) στην εκπαίδευση. Το “Meta for Education” περιλαμβάνει 13 εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το πρόγραμμα στοχεύει στη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να ανακαλύψουν διαδραστικό και ελκυστικό περιεχόμενο σε διάφορους τομείς, όπως οι επιστήμες, η ιατρική, η ιστορία και οι τέχνες.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ιδρυμάτων περιλαμβάνονται το Arizona State University, το Imperial College London, το Morehouse College, το University of Glasgow και το University of Michigan. Τα πανεπιστήμια θα δοκιμάσουν πρωτότυπα VR και μικτής πραγματικότητας (XR) στις τάξεις τους.
Παράλληλα, η εταιρεία επεκτείνει το πρόγραμμα “digital twin metaversity” στην Ευρώπη, με πρώτους συμμετέχοντες το University of Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, το University of the Basque Country στην Ισπανία και το University of Hannover στη Γερμανία. Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται σε συνεργασία με την VictoryXR, δημιουργεί εικονικά περιβάλλοντα που αναπαράγουν πιστά τις πραγματικές πανεπιστημιουπόλεις.
Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει στο University of Leeds (εικόνα) με έμφαση στις παραστατικές τέχνες και το θέατρο, ενώ το University of Basque Country θα προσφέρει μαθήματα φυσιοθεραπείας και ανατομίας από τον Φεβρουάριο του 2025.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις σημαντικές οικονομικές απώλειες του τμήματος Reality Labs της Meta, που έφτασαν τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη προϊόντων VR και AR. Τα έσοδα του τμήματος αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 270 εκατομμύρια δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις