Πρόσωπα

Meta: Σχεδόν μισό δις δολάρια έβγαλε ο Ζούκερμπεργκ πουλώντας μετοχές το τελευταίο δίμηνο του 2023

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ανέκαμψε κατά 194% πέρυσι από το χαμηλό επτά ετών στο οποίο βρέθηκε κοντά στο τέλος του 2022

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πουλούσε μετοχές της Meta,  κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους, εκφορτώνοντας σχεδόν 1,28 εκατομμύρια μετοχές έναντι περίπου 428 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο η κάθε εντολή περιελάμβανε μετοχές αξίας κατά μέσο όρο 10,4 εκατομμύρια δολάρια, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στις 28 Δεκεμβρίου στα 17,1 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν από αυτήν την περίοδο, η τελευταία φορά που ο Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές της Meta ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ανέκαμψε κατά 194% πέρυσι από το χαμηλό επτά ετών στο οποίο βρέθηκε κοντά στο τέλος του 2022. Οι μετοχές της Meta ξεπέρασαν αυτές κάθε άλλου μεγάλου τεχνολογικού κολοσσού εκτός από την Nvidia Corp. η οποία πλησιάζει πλέον το υψηλό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2021.

Ο 39χρονος πλέον Ζούκερμπεργκ κατέχει περίπου το 13% της Meta και έχει καθαρή περιουσία περίπου 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας τον τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Marc Benioff, ο ομότιμος του Zuckerberg στον κόσμο της τεχνολογίας, πουλούσε μετοχές σχεδόν κάθε μέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο συνιδρυτής της Salesforce Inc. εκφόρτωσε μετοχές αξίας άνω των 475 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου, πουλώντας περίπου 15.000 μετοχές — περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια – κάθε μέρα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu