Mετά τα -αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας- περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση χθες στη Μύκονο λόγω της μεγάλης έξαρσης του αριθμού κρουσμάτων στο νησί, σειρά παίρνουν κι άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και η Κρήτη καθώς κι εκεί η κατάσταση εξακολουθεί να χειροτερεύει επιδημιολογικά.
Να σημειωθεί ότι στη Μύκονο επιβλήθηκαν τα εξής μέτρα:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Ποια νησιά «ακολουθούν»
Υποψηφιότητα για τη λήψη μέτρων έχουν λάβει η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη αλλά και περιοχές της Κρήτης με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.
Στη Μύκονο θεωρείται πως τα δεκάδες μικρά και πιο μεγάλα πάρτι που γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία του νησιού, μπαρ κ.α. αλλά και ο συνωστισμός στα σοκάκια, τις παραλίες και τα κλαμπ, ήταν μερικές από τις αιτίες που έφεραν την έκρηξη των ενεργών κρουσμάτων.
Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων στο «νησί των Ανέμων». Στις 17 Ιουνίου ήταν μόλις 9 τα ενεργά κρούσματα, στις 7 Ιουλίου έγιναν 65, και στις 16 Ιουλίου εκτινάχθηκαν στα 418! Δηλαδή τα 331 την τελευταία εβδομάδα, σημαίνει τετραπλασιασμός μέσα σε αυτό το διάστημα.
Στην Πάρο, τα αντίστοιχα στοιχεία είναι: 1 Ιουλίου 3 ενεργά κρούσματα, 7 Ιουλίου 9 ενεργά κρούσματα, 16 Ιουλίου 131 ενεργά κρούσματα
Στην Κρήτη όπου αυτό το διάστημα γίνονται και πολλοί γάμοι με πλήθος καλεσμένων τα σχετικά στοιχεία δείχνουν: Στο δήμο Ηρακλείου: 18 Ιουνίου 63 ενεργά κρούσματα, 16 Ιουλίου 665 ενεργά κρούσματα, ενώ στο δήμο Ρεθύμνου τα ενεργά κρούσματα 20πλασιάστηκαν σε έναν μήνα καθώς από τις 17 Ιουνίου με 33 ενεργά κρούσματα, φτάσαμε στις 16 Ιουλίου με 703 ενεργά κρούσματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευχές αλλά χωρίς δεσμεύσεις για «ασφαλή και αξιόπιστη» Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ελλάδα και Τουρκία υλοποιούν συμφωνία του 2023 που αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
- Κ. Τσουκαλάς με αφορμή δηλώσεις Θεοχάρη για το «καλώδιο»: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει
- Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στην Πάτρα
- Καταγγελίες στον τουρισμό: Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα του Υπουργείου και τι πρέπει να κάνει ο πολίτης
- Ασθενής ανάπτυξη με αυξανόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ
- Η Ουγγαρία μπλοκάρει το ευρωπαϊκό δάνειο προς Ουκρανία
- Κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού με παρελάσεις, καύση Καρνάβαλου και χιλιάδες επισκέπτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








