Ελλάδα

Μεταστέγαση μαθητών από τις πληγείσες περιοχές σε γειτονικά σχολεία στη Θεσσαλία

Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ήδη πλάνο και προχωρούν οι ενέργειες για τη στέγαση των μαθητών – Τα μέχρι στιγμής μέτρα της κυβέρνησης

Εκπονήθηκε πλάνο και προχωρούν οι ενέργειες των τοπικών διευθύνσεων εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας , για μεταστέγαση των μαθητών σε γειτονικά σχολεία από περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ τόνισε τα εξής:

Α. Πέραν της παράτασης στην έναρξη του σχολικού έτους, συγκεντρώνονται τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις υποδομές εκπαίδευσης κατόπιν επικοινωνίας με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ κλιμάκια της ΚΤΥΠ είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβούν στην Θεσσαλία για αυτοψίες.

Β. Οι προσωρινοί αναπληρωτές που διορίστηκαν στις πληγείσες περιοχές μπορούν να παρουσιαστούν και μετά την 11η Σεπτεμβρίου μόλις αποκατασταθεί η πρόσβαση ή η συγκοινωνία.

Γ. Παρατείνονται:

  • η δυνατότητα εγγραφής στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές και αιτήσεις επιλογής στα ΙΕΚ, η ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εξετάσεις για Έλληνες του Εξωτερικού και τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Εξωτερικό και των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2023 για δύο ημέρες για όσες και όσους εξεταζόμενους δεν μπόρεσαν να μεταβούν στα εξεταστικά κέντρα.
  • διενεργήθηκε καταγραφή ζημιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις του Βόλου και υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου με ενέργειες για έκτακτη ενίσχυση προς το ίδρυμα για την αποκατάστασή τους.
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu