Στο πλαίσιο του Κανονισμού για τις Κρίσιμες Πρώτες Υλες (CRMA)
Ως Στρατηγικό Έργο αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η επένδυση της METLEN για την παραγωγή γαλλίου στο ιστορικό εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Κανονισμού για τις Κρίσιμες Πρώτες Ύλες (CRMA), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Έπειτα από εκτενή τεχνική αξιολόγηση από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κρίσιμων Πρώτων Υλών συγκροτούμενο από τα 27 Κράτη-Μέλη με τη συμμετοχή και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγήθηκε στην Επιτροπή το χαρακτηρισμό του έργου της METLEN ως Στρατηγικής Σημασίας για την Ένωση.
Συνολικά, από τα 170 έργα που υποβλήθηκαν πανευρωπαϊκά, εγκρίθηκαν 47 έργα από 13 χώρες-μέλη της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “με την αναγνώριση της επένδυσης της METLEN ως Στρατηγικής Σημασίας, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση, μετά από δεκαετίες, νέας εξορυκτικής δραστηριότητας σε βωξίτη, αύξηση της παραγωγής αλουμίνας που έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα στην Ευρώπη και -ασφαλώς- την πλήρη υποκατάσταση των εισαγωγών γαλλίου, διασφαλίζοντας την παραγωγή καταλυτικού εξοπλισμού και τεχνολογίας για την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση και την άμυνα.
Και ανακοίνωση καταλήγει: “Στο πλαίσιο αυτό, η METLEN έχει την τιμή να καλωσορίσει τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Στεφαν Σεζουρνε σε επίσημη επίσκεψη του στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος στις 27 Μαρτίου 2025, όπου θα παρουσιαστεί το έργο και η συμβολή του στην ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Athens Innovation Summit 2025: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας με καλεσμένο το νομπελίστα Demis Hassabis
- Unibios: Με ποσοστό 19,35% ο Αντώνιος Σβορώνος
- Βουλή: Ψηφίστηκε η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
- Κατά 37,8% αυξήθηκαν τα ενοίκια στην Αττική μέσα σε μια 5ετία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν ελέω δασμών Τραμπ
- Επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα στοιχεία που ζήτησαν
- Trastor: Απέκτησε πολυώροφο κτήριο γραφείων έναντι 21,47 εκατ. ευρώ
- Aktor: Αγορά 1 εκατ. μετοχών από την Winex του Αλέξανδρου Εξάρχου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις