«Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες»
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αυξάνεται στα 830 ευρώ, συμπαρασύροντας προς τα πάνω 13 κατηγορίες επιδομάτων.
Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε γνωστό ότι το δώρο του Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας θα υπολογιστούν βάσει του νέου κατώτατου μισθού.
Από την αύξησή του επηρεάζονται επίσης 13 κατηγορίες επιδομάτων. Μεταξύ αυτών και το επίδομα ανεργίας, που από σήμερα ανέρχεται στα 510 ευρώ.
«Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες», τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ διατυπώνοντας τον στόχο για το μέλλον του κατώτατου μισθού είπε ότι, «στόχος μας είναι στο τέλος του 2027 ο κατώτατος μισθός να είναι 950 ευρώ», αναφέροντας πως η χώρας μας βρίσκεται πλέον στη μέση του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσο αφορά στο ύψος του κατώτατου μισθού.
Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η νέα αύξησή του είναι αρκετή συγκριτικά με τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και τα ενοίκια, απάντησε πως συνολικά η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια με μέτρα όπως οι έλεγχοι και υπογράμμισε πως, «το σημαντικό είναι το νοικοκυριό να δει παραπάνω χρήματα στην τσέπη του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις έχουμε μειώσει ήδη 5%», κατέληξε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολύ λεπτή ισορροπία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Stellantis: Ανακαλεί 320.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω βλάβης στην μπαταρία υψηλής τάσης
 - Έρευνα GBR Consulting Hospitality: Χωρίς τουριστικό όραμα η Ελλάδα – Πως κινήθηκε ο κλάδος φιλοξενίας το γ΄τρίμηνο
 - Καφούνης: Εγκαινιάζουμε το “Δίκτυο ΕΣΕΕ” για την ενεργή στήριξη των επιχειρήσεων
 - Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, τί αναφέρει στην επιστολή παραίτησης
 - Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,03%, στα 1,1505 δολάρια
 - Νορβηγία: “Stop” από το κρατικό επενδυτικό ταμείο στο 1 τρισ. δολάρια στον Ελον Μασκ
 - Champions League: Με στόχο μόνο την νίκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αϊντχόβεν (22:00)
 - Χαλκίδα: Ενας 23χρονος νεκρός σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα
 
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 







