Μήνυμα ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με επίσημες προβλέψεις και με εξαγγελίες αλλά είναι θέμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και βιώσιμων συνθηκών για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου παρουσία του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο το πρώτο δίμηνο του 2017 έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «ο εμπορικός κόσμος κάνει λόγο για μείωση τζίρου της τάξης του 20% στις χειμερινές εκπτώσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην αγορά εργασίας κυριαρχούν σε ποσοστό άνω του 50%, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης».
Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την οικονομία τους πρώτους μήνες του νέου έτους, λόγω της υπερφορολόγησης, όπως είπε.
Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι τελευταίο διάστημα διαμορφώνεται εκ νέου ένα σκηνικό αβεβαιότητας, το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και στις προοπτικές για ανάκαμψη το 2017 και η παράταση της εκκρεμότητας σε σχέση με την αξιολόγηση προκαλεί ανασφάλεια και πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας.
«Οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού και της Ε.Ε. για θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος, στηρίζονται κυρίως στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Όσο οι εξελίξεις αυτές καθυστερούν τόσο δυσχεραίνεται η επίτευξη του στόχου» είπε ο ίδιος.
«Το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών του ΓΕΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου) ήταν αρνητικό και το πρώτο δίμηνο του 2017. Μέσα σε αυτό το διάστημα έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις, ο εμπορικός κόσμος κάνει λόγο για μείωση τζίρου της τάξης του 20% στις χειμερινές εκπτώσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην αγορά εργασίας κυριαρχούν σε ποσοστό άνω του 50%, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Νέες αγορές όπλων €3 δισ.
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών σε Αττική και Ρόδο
- Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η διακοπή του μετρό Θεσσαλονίκης
- Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα
- Χάος στην Αθήνα λόγω του Μαραθωνίου
- Εντυπωσιακό airshow στο Φλοίσβο με F-35, Rafale και «Ζευς» (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







