Η πρόταση αφορά την εξασφάλιση χαμηλότοκων δανείων ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Η Ελλάδα καταθέτει σήμερα, 29 Ιουλίου 2025, την επίσημη πρότασή της για ένταξη στον νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό SAFE (Security Action for Europe), στο πλαίσιο του προγράμματος ReARM Europe.
Η πρόταση αφορά την εξασφάλιση χαμηλότοκων δανείων ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Η ένταξη στον SAFE ενισχύει το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ), το οποίο αυξάνεται από 28,8 δισ. ευρώ σε 30 δισ. ευρώ για την περίοδο 2025–2036.
Η επέκταση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ανάπτυξη της αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του κανονισμού SAFE και πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις, όπως η απαίτηση ομοφωνίας των κρατών-μελών για τη συμμετοχή τρίτων χωρών, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία των εθνικών συμφερόντων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση
- Σκιές σύγκρουσης συμφερόντων στον «Ηρακλή»: Επόπτης με δεσμούς σε servicer;
- Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου μετά το πλήγμα σε πλοίο κοντά στο Ομάν
- Πλήγμα σε πλοίο κοντά στο Ομάν αναζωπυρώνει τους φόβους για τα Στενά του Ορμούζ
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - Ανακοίνωση Διανομής Μερίσματος 2025
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΓΣ 25.06.2026
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Βουλή – Διάσκεψη των Προέδρων: Πρώτος σε ψήφους ο Μπακέλας για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









