Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων
Το Σωματείο Μηχανοδηγών προχωρά σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 σε 24 ωρη απεργία, γεγονός που θα επηρεάσει τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης βασικά αιτήματα είναι η άμεση ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο (Φωτοσήματα- Τηλεδιοίκηση – ETCS) και η επαναλειτουργία των περιφερειακών γραμμών.
Η ακύρωση της παράνομης απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Κώστα Γενιδούνια καθώς και η έλλειψη επενδύσεων σε τροχαίο υλικό ιδιαίτερα στις Προαστιακές γραμμές με αποτέλεσμα και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα να μην υπάρχει σύγχρονο προαστιακού τύπου τροχαίο υλικό στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λάρισα.
Οι μηχανοδηγοί επισημαίνουν επίσης την έλλειψη επενδύσεων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την δημιουργία νέων καθώς και τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών.
«Το Σωματείο μας, πάντα σεβόμενο το επιβατικό κοινό, παραχώρησε το απαραίτητο προσωπικό για την κυκλοφορία των τρένων για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών.
Για πληροφορίες μπορούν οι επιβάτες να ενημερωθούν απο το site της Hellenic Train. Η συγκέντρωση μας θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο προκάτ κτίριο στις 9.30 το πρωί καθώς εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του Προέδρου του Σωματείου μας και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γενιδούνια Κώστα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Δείτε ΕΔΩ το νέο πρόγραμμα δρομολογίων, όπως το έχει ανακοινώσει η Hellenic Train.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το δολάριο ενισχύεται και το ευρώ υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι τιμές της ενέργειας
- Ανοδος 1% για το πετρέλαιο καθώς η κρίση στο Ιράν διαταράσσει τον εφοδιασμό
- Αιματοχυσία σε Κουβέιτ και Βηρυτό ενώ η πολεμική σύρραξη διευρύνεται
- Καιρός: Αίθριος σήμερα – Πότε έρχονται βροχές, τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
- Wall Street: Κλείσιμο με πτώση λόγω Ιράν
- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Σε άλλον βγάλανε το όνομα, όμως άλλος έχει τη χάρη και την ευθύνη
- Το σχέδιο τριετίας του Υπερταμείου για εκσυγχρονισμό υποδομών, προσέλκυση επενδυτών και έμφαση στη νέα οικονομία – Στόχος μερίσματα 700 εκατ. στο Δημόσιο
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση Σημαντικών Συμμετοχών Ν. 3556/2007
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








