Η Γαλλία έχει βάλει στις προτεραιότητές της την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Η Microsoft σχεδιάζει να δαπανήσει 4 δισ. ευρώ για την κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης στη Γαλλία, σε μία ακόμη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιεί στην τεχνολογία της ΑΙ.
Η αμερικανική εταιρεία στοχεύει να βοηθήσει στην εκπαίδευση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και να υποστηρίξει 2.500 startups έως το 2027 στην ευρωπαϊκή χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Νωρίτερα φέτος, η Microsoft ανακοίνωσε μια συνεργασία και επένδυση 15 εκατ. ευρώ στην Mistral AI, μια παριζιάνικη startup που ανταγωνίζεται την OpenAI.
Η Γαλλία έχει βάλει στις προτεραιότητές της την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, με εθνικά funds και τοπικούς δισεκατομμυριούχους να υποστηρίζουν τη Mistral και την Kyutai, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη -και οι δυο συστάθηκαν πέρυσι.
Η ανακοίνωση της Microsoft έγινε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Προέδρου Emmanuel Macron με τίτλο «Επιλέξτε τη Γαλλία», η οποία στοχεύει να προσελκύσει ξένες εταιρείες και να καταστήσει τη Γαλλία οικονομικό κόμβο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένας άλλος τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ, η Amazon.com, έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 1,2 δισ. ευρώ για υποδομές και πληροφορική, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθούην συνολικά 56 έργα σε μια σειρά κλάδων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αχαϊα: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές
- Μελόνι: Υπάρχουν μικρά περιθώρια για ειρήνη στην Ουκρανία
- Air Canada: Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα λόγω της απεργίας των αεροσυνοδών
- Τουρκία: Απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Πάτρα: Προθεσμία για τη Δευτέρα στον 25χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό
- Πούτιν σε Τραμπ: Σταματάω τον πόλεμο με αντάλλαγμα το Ντόνετσκ
- ΗΠΑ: Πρόσφεραν στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά αποκλείουν ένταξη στη Συμμαχία
- Airbus: Το A320 εκθρονίζει το Boeing 737 και γράφει ιστορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις