Επιχειρήσεις

Microsoft: Επενδύει 6,7 δισ. ευρώ για data centers στην Ισπανία

Η επένδυση της εταιρείας θα κατανεμηθεί σε διάστημα 10 ετών, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση

Η Microsoft θα επενδύσει 6,69 δισ. ευρώ (7,16 δισ. δολάρια) για την ανάπτυξη νέων κέντρων δεδομένων στη βορειοανατολική περιοχή της Ισπανίας, την Αραγονία, η οποία εξελίσσεται σε σημαντικό κόμβο cloud computing εντός της Ευρώπης, αναφέρει το Reuters.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Αραγονίας ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός υπέβαλε αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή κέντρων δεδομένων σε τοποθεσία έξω από την πόλη Σαραγόσα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας El Heraldo.

Η επένδυση της εταιρείας θα κατανεμηθεί σε διάστημα 10 ετών, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα επένδυση ύψους 2,1 δισ. ευρώ σε κέντρα δεδομένων στη Μαδρίτη, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια στην Αραγονία.

Η Microsoft ακολουθεί την κύρια ανταγωνίστριά της, τη μονάδα υπολογιστικού νέφους AWS της Amazon, βάζοντας στο μάτι την Αραγονία. Η Amazon ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει 15,7 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στην Αραγονία.

Η Amazon δήλωσε ότι θα τροφοδοτεί τα κέντρα δεδομένων της πλήρως με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η περιοχή της Αραγονίας διαθέτει μεγάλο δυναμικό αιολικής ενέργειας.

Η Σαραγόσα, η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, έχει γίνει κόμβος logistics και μεταφορών. Βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, των μεγαλύτερων αστικών περιοχών της Ισπανίας, και στη μέση του κύριου εμπορικού διαδρόμου που συνδέει την Ιβηρική Χερσόνησο με τη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu