Εκμεταλλεύτηκε την πρόσφατη πτωτική πορεία της Apple, η οποία σημείωσε απώλειες 23% σε τέσσερις συνεδριάσεις
Η Microsoft εκμεταλλεύτηκε την πρόσφατη πτωτική πορεία της Apple, η οποία σημείωσε απώλειες 23% σε τέσσερις συνεδριάσεις και επανήλθε ως η εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο.
Από το κλείσιμο της Τρίτης, η αξία της Microsoft έχει ανέλθει στα 2,64 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Apple ανέρχεται σε 2,59 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.
Η Apple πλήττεται περισσότερο μεταξύ των εταιρειών τεχνολογικής μεγαλοκεφαλαιοποίησης λόγω των δασμών και της εξάρτησης της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone από την Κίνα.
Τόσο η Apple όσο και η Microsoft, μαζί με την Nvidia, είχαν προηγουμένως αποτιμηθεί πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από το πρόσφατο sell-off.
Τον Ιανουάριο, η Microsoft ανακοίνωσε το guidance για τα έσοδά της, το οποίο απογοήτευσε τους αναλυτές. Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι οικονομολόγοι της Jefferies μείωσαν τους στόχους τιμών τους για πολλές μετοχές κατασκευής λογισμικών, τόνισαν ότι η Microsoft ήταν μεταξύ των «εταιρειών που θεωρούμε ότι είναι πιο θωρακισμένες» από την αβεβαιότητα των δασμών.
Η Microsoft είχε επίσης την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς από οποιαδήποτε δημόσια εταιρεία στις αρχές του 2024, αλλά η Apple σύντομα διεκδίκησε ξανά τον τίτλο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ομιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
- Κίνα: Στα 1,14 τρισ. ευρώ η ψηφιακή κατανάλωση το α’ εξάμηνο 2025
- Πούτιν: “Προς το παρόν δεν βλέπουμε πρόθεση του Κιέβου να συζητήσει το εδαφικό ζήτημα” (LIVE)
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ πέφτει στα 1,171 δολάρια
- ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΟΠΑΠ: Λήγει στις 31/12 η προθεσμία είσπραξης του μερίσματος χρήσης 2019
- Υπερταμείο: Νέος πρόεδρος, CEO και νέα μέλη ΔΣ στη ΔΕΘ – HELEXPO
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








