Επιχειρήσεις

Mikel Coffee Company: Έφτασε τα 32 σημεία στην Τουρκία – Εδραιώθηκε στο Κουβέιτ

To Μikel Coffee Company στην Καισαρεία

Η εταιρεία έκλεισε με τζίρο άνω των 19 εκατ. ευρώ το 2023

Πάνω από 340 καταστήματα σε 18 χώρες διαθέτει πλέον η Mikel Coffee Company, μετά και από τις τελευταίες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιό της, μέσα στον προηγούμενο μήνα.

Αυτή τη φορά η αλυσίδα άνοιξε δύο ακόμα καταστήματα στην Τουρκία, το ένα στην Καισάρεια και το άλλο στην Κωνσταντινούπολη και άλλο ένα σημείο πώλησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Κουβέιτ.

Ειδικά στην Τουρκία, η αλυσίδα συνεχίζει την επέκταση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς τα καταστήματα αυτά είναι το 31ο  και το 32ο συγκεκριμένα στη χώρα, στην οποία λειτουργεί μέσω master franchise, ειδικά σε τουριστικές περιοχές και στα παράλια της γείτονος.

Πηγές από την εταιρεία τονίζουν ότι θα εξακολουθήσει και τους επόμενους μήνες η ενίσχυση του δικτύου στην Τουρκία, καθώς είναι μια χώρα που ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες της Mikel, την ώρα που σημειώνει και διαρκή τουριστική άνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Μikel Coffee Company έκλεισε το 2023 με πάνω από 19 εκατ. ευρώ τζίρο, ελάχιστα αυξημένο από αυτόν του 2022, οπότε και είχε αγγίξει τα 18,8 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στη Λάρισα εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2008. Ο ιδρυτής της είναι ο Λευτέρης Κυριακάκης, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με αντικείμενο την εστίαση από το 1996. Το πρώτο μαγαζί με δικαιόχρηση (franchise) ξεκίνησε το 2012, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς η αλυσίδα απαριθμούσε ήδη 10 μαγαζιά franchise. To 2013 άνοιξε το 1ο κατάστημα της αλυσίδας στην Αθήνα. Στο τέλος της χρονιάς η αλυσίδα αποτελούνταν από 60 καταστήματα στην Ελλάδα. Το 2014 η εταιρεία είχε αναπτύξει 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu