Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ανεβαίνει κατά 0,19%στις 38.213 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στους δασμούς του Τραμπ, μετά τις απειλές του για δασμούς 25% στην ΕΕ, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ για νέους τελωνειακούς δασμούς σε Καναδά και Μεξικό.
Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ανεβαίνει κατά 0,19%στις 38.213 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε 0,79%
Στην Κίνα απώλειες 0,72% για τον Shanghai Composite στις 3.356 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.614 μονάδες, κατά 0.76% o Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 23.611 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 22.545 μονάδες ο Nifty, ενώ ο ASX στην Αυστραλία ενισχύεται 0,33% στις 8.268 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα της Nvidia, τα έσοδα της οποίας έκαναν άλμα σχεδόν 80% λόγω της «έκρηξης» στις πωλήσεις chip τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή παρά τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο η κινεζική DeepSeek να περιορίσει την ανάπτυξη των αποτελεσμάτων της.
Στα ενδιαφέροντα της ημέρας, το «φρένο» που βάζει η Κίνα στις εισαγωγές εταιρειών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την κινεζική SEC να εκφράζει ανησυχία για τις IPOs εταιρειών με μικρή κεφαλαιοποίηση και αδύναμα θεμελιώδη, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Κλείσιμο με πτώση εν αναμονή της απόφασης της FED
- Η Choose Α.Ε. ενισχύει τα ίδια κεφάλαιά της με νέα αύξηση 200 χιλ. ευρώ
- Χωρίς αντίκρισμα τα μέτρα Θεοδωρικάκου για τις τιμές «δεν έγραψαν» στον πληθωρισμό
- Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιιο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ
- Τουρκία με TerraPower σε διαπραγματεύσεις για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
- Τουρκία ξανά σε ρόλο ταραξία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Αθήνα: «Μία και μόνη διαφορά, τέλος οι φαντασιώσεις»
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να απαντήσει εντός «λίγων ημερών»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή της Fed
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







