Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ανεβαίνει 0,31% στις 37.617 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά και την απόφαση της Κίνας να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού της κατά 10 μ.β., σε μια κίνηση ενίσχυσης της οικονομίας της, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ που απειλούν να εκτροχιάσουν την κινεζική ανάπτυξη.
Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ανεβαίνει 0,31% στις 37.617 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται 0,45%.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κινείται 0,38% υψηλότερα στις 3.380 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη 1,29% στις 23.634 μονάδες, ο ASX στην Αυστραλία 0,54% στις 8.339 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο Kospi στη Σεούλ στις 2.604 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Nifty υποχωρεί 0,19% στις 24.896 μονάδες.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο δανεισμού 1 έτους στο 3% από 3,1% και του 5ετούς στο 3,5% από 3,6%.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 3,85%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023, καθώς συνεχίζουν να αμβλύνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, δίνοντας περιθώριο στην τράπεζα να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Adaptera: Ελαβε το μέγιστο επίπεδο πιστοποίησης Premium Partner από την ZΑΒΒΙΧ
- Μαρινάκης: Προς εξαγγελίες για παροχές 1,5 δισ. ευρώ στη ΔΕΘ
- Volvo: Μεγάλη πτώση στα λειτουργικά κέρδη στο β’ τρίμηνο 2025
- Η Kraft Heinz επιδιώκει να αναβιώσει παλιές μάρκες ακυρώνοντας τη μεγάλη συγχώνευση του 2015
- Goodyear Ελλάς: Αύξηση πωλήσεων, πίεση στα περιθώρια κέρδους
- Los Angeles Times: Σχεδιάζει την είσοδό της στην Wall Street εντός του 2026
- ΕΚΤΕΡ: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση του 100% της θυγατρικής ΙΦΙΚΛΗΣ ΑΕ
- Aστάθεια, πόλεμοι και πληθωρισμός απειλούν τα luxury brands το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις