Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «βουτιά» 2,2% στις 37.954 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στα μικτά οικονομικά νέα της Κίνας να υπογραμμίζουν την ανώμαλη ανάκαμψη της χώρας, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη μείωσε την όρεξη για ρίσκο.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «βουτιά» 2,2% στις 37.954 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCΙ Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% χαμηλότερα
Στην Κίνα χαμηλότερα κατά 0,51% ο Shanghai Composite στις 3.017 μονάδες, κατά 0,37% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.748 μονάδες και κατά 0,1% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.716 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,2% στις 17.978 μονάδες.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο το μονοετές επιτόκιό της, καταρρίπτοντας κάποιες εικασίες για μείωση μετά τα εκπληκτικά ήπια στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό. Το επίσημο οικονομικό δελτίο της Κίνας ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για μείωση των επιτοκίων, αλλά υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί περιορισμοί στην πολιτική.
Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα ξεπέρασαν τις προβλέψεις σημειώνοντας αύξηση 3,7% τον Μάιο, αλλά η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία δεν ικανοποίησαν. Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας τον Μάιο, αναδεικνύοντας τις συνεχιζόμενες πιέσεις στον τομέα των ακινήτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Choose Α.Ε. ενισχύει τα ίδια κεφάλαιά της με νέα αύξηση 200 χιλ. ευρώ
- Χωρίς αντίκρισμα τα μέτρα Θεοδωρικάκου για τις τιμές «δεν έγραψαν» στον πληθωρισμό
- Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιιο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ
- Τουρκία με TerraPower σε διαπραγματεύσεις για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
- Τουρκία ξανά σε ρόλο ταραξία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Αθήνα: «Μία και μόνη διαφορά, τέλος οι φαντασιώσεις»
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να απαντήσει εντός «λίγων ημερών»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή της Fed
- Pfizer: Δίνει 2,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και παραγωγή κινεζικού χαπιού κατά της παχυσαρκίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








