Αγορές

Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές

Financialreport.gr

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,12% στις 23.426 μονάδες

Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στις πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν και στις πυραυλικές «απαντήσεις» της Τεχεράνης.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,12% στις 23.426 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE ανεβαίνει 0,17% στις 8.847 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,09% στις 7.688 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,08% στις 39.400 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται χαμηλότερα 0,03% στις 13.903 μονάδες.

Kατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάιο όπως και αναμενόταν, λόγω των αεροπορικών ναύλων που εκτινάχθηκαν τον Απρίλιο και της διόρθωσης ενός λάθους στα φορολογικά δεδομένα, αν και οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 4,4% ετησίως.

Ηταν η μεγαλύτερη άνοδος εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu