Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κερδίζει 1,35% ο στις 39.905 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που παγιώνουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της Fed την επόμενη εβδομάδα.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κερδίζει 1,35% ο στις 39.905 μονάδες αν και ξεπέρασε προς στιγμήν και τις 40.000 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,77%.
Στην Κίνα ανοδικά κατά 0,67% ο Shanghai Composite στις 3.455 μονάδες, κατά 1,57% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 20.471 μονάδες, κατά 1,15% ο δείκτης Kospi στη Σεούλ στις 2.470 μονάδες ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nifty υποχωρεί 0,16% στις 24.603 μονάδες και 0,28% ο ASX στην Αυστραλία στις 8.330 μονάδες.
Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τα στοιχεία για την απασχόληση από την Αυστραλία, τα οποία έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας της χώρας μειώθηκε σε χαμηλό 8 μηνών στο 3,9% τον Νοέμβριο, από 4,1% τον προηγούμενο μήνα. Στο Χονγκ Κονγκ, οι traders αναμένουν τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής της πόλης για το τρίτο τρίμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
- ΔΕΗ: Στο 4,98% μειώθηκε το ποσοστό της Covalis Capital LLP
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Απαντάει» με non paper για το πρόστιμο της Κομισιόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις