Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,11%, κλείνοντας στις 8.511,4 μονάδες
Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν μικτές τάσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την απόφαση της Ινδίας για τα επιτόκια και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ιαπωνία.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,11%, κλείνοντας στις 8.511,4 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,57%, ενώ ο Topix διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα κατά 0,42%. Οι καταναλωτικές δαπάνες στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο σε πραγματικούς όρους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις του Reuters για αύξηση μόλις 0,2%.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 0,68%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,32%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng Index κατέγραψε άνοδο 0,69%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,96%.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) μείωσε το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού δημιούργησε περιθώριο για τη στήριξη της επιβραδυνόμενης οικονομίας.
Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Ινδίας, Nifty 50 και Sensex, κινήθηκαν κοντά στο επίπεδο αναφοράς. Το ινδικό ρούπι, το οποίο είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, ενισχύθηκε ελαφρώς στις 87,4 μονάδες έναντι του δολαρίου.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο repo κατά 25 μονάδες βάσης, στο 6,25%, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της RBI, Sanjay Malhotra, σε ζωντανή ομιλία την Παρασκευή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούνιο
- Dimand: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έως 200.916 τεμάχια
- ElvalHalcor: Στα 0,10466 ευρώ ανά μετοχή το καθαρό μέρισμα για τη χρήση 2025
- Χρηματιστήριο: Τραπεζικό πάρτι (+2,58%) από την αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ – Εβδομάδα με κέρδη 2,8% για τον Γενικό Δείκτη
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση συγκρότησης σε σώμα της Επιτροπής Ελέγχου
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση συγκρότησης ΔΣ σε σώμα_10.06.2026
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








