Ελλάδα

Μήνυμα φιλίας από Ράμα σε Μητσοτάκη αλλά επίθεση Γεωργιάδη στον Αλβανό Πρωθυπουργό

Μας κάνει εκλογική ζημιά, λέει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Πάνω από μία ώρα κράτησε η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου στην Αθήνα. Ο Ράμα βρέθηκε ανεπίσημα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας για  να μιλήσει στους συμπατριώτες του, ενόψει των εκλογών στη χώρα την επόμενη χρονιά. Στην ομιλία του έκανε εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει. Στην ομιλία του τόνισε, επίσης, ότι παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει συζήτηση για τις συνταξιοδοτικές συμφωνίες με την Ελλάδα.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα φιλίας στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα (top channel) , στο τέλος της ομιλίας του δήλωσε:

«Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του. Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη».

Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά «Ο αληθινός πόθος των Αλβανών». Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας.

Επίθεση Γεωργιάδη σε Ράμα

Λίγο μετά το πέρας της ομιλίας του Αλβανού Πρωθυπουργού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, εκτοξεύοντας κατηγορίες. Με το γνωστό υπεροπτικό ύφος και κάνοντας μαθήματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Υγείας – που κάποτε πουλούσε βιβλία με επιστολές του Ιησού, όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος – έγραψε τα εξής:

Για την σημερινή ομιλία του κ. Ράμα στο Γαλάτσι:
Τα πράγματα είναι πολύ απλά για όποιον έχει μυαλό και αντιλαμβάνεται τα στοιχειώδη της εξωτερικής πολιτικής. Το ταξίδι του κ. Ράμα πριν από τις ευρωκλογές, χωρίς προσυνεννόηση με την Κυβέρνηση είναι μεγάλο διπλωματικό φάουλ. Γιατί το κάνει; Είναι χαζός και δεν το καταλαβαίνει; Όχι φυσικά μόνον χαζός δεν είναι. Είναι η απάντηση του στον @kmitsotakis για την υποψηφιότητα Μπελέρη που προφανώς τον ενοχλεί αφόρητα. Καταλαβαίνει ότι ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής Μπελέρης θα έχει Ασυλία, δύναμη και φωνή. Τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου θα ακούγονται αυθεντικά πλέον εκεί και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την ΕΕ να κάνει ότι δεν βλέπει.
Πώς αποφάσισε λοιπόν να κάνει εκλογική ζημιά στην Κυβέρνηση και στην Μητσοτάκη; Με αυτό το ταξίδι του τώρα. Εάν τον εμποδίζαμε, θα είχαμε διαπράξει παρανομία. Θα σήκωνε το θέμα και θα μας παρουσίαζε ως μία μή Δημοκρατική Χώρα, έτσι ώστε να σβήσει τις κατηγορίες εναντίον του για τον Δήμαρχο Χειμάρας και την φυλάκισή του. Εάν δεν παρασυρόμασταν, όπως δεν παρασυρθήκαμε ευτυχώς, μας κάνει προφανώς εκλογική ζημιά σε ανθρώπους που την εξωτερική πολιτική την βλέπουν συναισθηματικά και όχι όπως πρέπει απολύτως ψυχρά. Όσοι έχουν μυαλό καταλαβαίνουν ότι η σημερινή του εκδήλωση, έχει ως βασικό σκοπό να προκαλέσει το εκλογικό ακροατήριο στην Ελλάδα και έτσι να κόψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Οι έχοντες νου λοιπόν έχουν έναν επιπλέον λόγο να μας ψηφίσουν, για να μήν του κάνουν το χατήρι. Χριστός Ανέστη

Δήλωση Μπελέρη

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η δήλωση του Φρέντι Μπελέρη εδώ

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu