Αναμένεται κατάργηση των ημερήσιων φύλλων και διατήρηση μόνο των εβδομαδιαίων καθώς και συγχώνευση εφημερίδων
Ο εκδοτικός όμιλος ταμπλόιντ Reach που εκδίδει τις βρετανικές εφημερίδες Mirror και Express δείχνει την πόρτα της εξόδου στο 25% του προσωπικού του προκειμένου να «ενισχύσει την ψηφιακή του μετάβαση».
Η πτώση των πωλήσεων, των διαφημίσεων αλλά και ο ανταγωνισμός από τα social media οδηγεί σε μέτρα για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά καθώς ο όμιλος, ο οποίος κατέχει επίσης εκατοντάδες περιφερειακούς τίτλους, σε Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ και αλλού, είχε περικόψει άλλες 200 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, προκειμένου να εξοικονομηθούν 30 εκατ. στερλίνες.
Η αγοραία αξία του ομίλου συρρικνώθηκε κατά 30% τον τελευταίο χρόνο και η στρατηγική ψηφιακών εσόδων του χτυπήθηκε από μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και όχι ειδησεογραφίας, όπως το Facebook.
Στο τρίτο τρίμηνο η Reach ανέφερε πτώση ψηφιακών εσόδων 13,7%, καθώς η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο μειώθηκε 21% σε ετήσια βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Τα συνολικά έσοδα από έντυπα μειώθηκαν επίσης κατά 6%, με αρνητικά πρόσημα τόσο στις πωλήσεις όσο και στις διαφημίσεις.
Η επιτάχυνση της ψηφιακής στρατηγικής αναμένεται επίσης να οδηγήσει σταδιακά σε κατάργηση των ημερήσιων φύλλων και διατήρηση μόνο των εβδομαδιαίων, με συγχώνευση των Mirror, Sunday Mirror και Sunday People, καθώς και των Daily Express και Sunday Express.
Η εταιρεία δήλωσε στην τελευταία της οικονομική ενημέρωση ότι αναμένει κέρδη 95 εκατ. στερλινών φέτος, αλλά παραμένει επικεντρωμένη στην «ενίσχυση της αποτελεσματικότητας» και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Τον Ιούλιο του 2020, η Reach απέλυσε 550 υπαλλήλους, περίπου το 12% του εργατικού της δυναμικού εκείνη την εποχή, ως απάντηση στην πανδημία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρόστιμο 432.366 δολαρίων στην εφαρμογή Telegram από τη Ρωσία
- Cepal: Νέα πλατφόρμα διαχείρισης δανειακών υποχρεώσεων
- Βρεττού: Η αύξηση κεφαλαίου έως 300 εκατ. ευρώ, «κλειδί» για τη νέα φάση ανάπτυξης της CrediaBank
- Παραβιάστηκε για πρώτη φορά από το 2013 το “unhackable” Xbox One
- Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ μόνο για ΗΠΑ, Ισραήλ και συμμάχους τους
- Μήνυμα Στάρμερ σε Τραμπ: Η Βρετανία δεν θα εμπλακεί σε ευρύτερο πόλεμο με το Ιράν
- ΟΟΣΑ: Πολύ νωρίς για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη η σύγκρουση στο Ιράν
- Υπόθεση Παναγόπουλου ( ΓΣΕΕ): Πόρισμα για αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ διαβιβάζει η Αρχή για το Ξέπλυμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








