Οικονομία

Μηταράκης: Είμαστε ακόμα σε περίοδο κρίσης

Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα και ότι ακόμα είναι σε περίοδο κρίσης εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 ο κ.Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένας από τους πολιτικούς κινδύνους για την κυβέρνηση, είναι ότι ο κόσμος πίστευε ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση.

«Αυτό οδήγησε και στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Η Ελλάδα σήμερα πατάει στα πόδια της, όμως έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά της. Μπορεί να ξαναβουλιάξουμε εάν κάνουμε λάθη. Τα πράγματα δεν έχουν σταθεροποιηθεί απόλυτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη αντίδραση των αγορών στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, ο κ.Μηταράκης τόνισε ότι «για τις αγορές είναι καλύτερα η Ελλάδα να παραμείνει σε πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια».

«Το θέμα όμως είναι αν η Ελλάδα είναι έτοιμη, ώστε να μην χρειάζεται δανεικά για να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις της. Κι αυτό σημαίνει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να έχεις πρόσβαση στις αγορές» τόνισε ο κ.Μηταράκης, αναφέροντας: «Αν αντέδρασαν έτσι σε εμάς που εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση που εναντιώνεται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα».

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια θετική λύση.

«Δεν βάζουμε μέσα μόνο τα Τραπεζικά δάνεια ή μόνο τις οφειλές στο δημόσιο, αλλά θέλουμε να βάλουμε όλες τις οφειλές στο ίδιο τραπέζι. Η λύση αυτή θα είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη» υποστήριξε ο κ.Μηταράκης.

close menu