Πολιτική

Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητα η υδροδότηση – Μπέος: Νερό ξανά σε 20 ημέρες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών - Σε 15-20 μέρες θα αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση, εκτιμά ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος

Η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης είναι η άμεση προτεραιότητα για τον Βόλο, ενώ για τα χωριά του Πηλίου ο απεγκλωβισμός ανθρώπων που εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του Βόλου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται, ενώ έχει ζητηθεί και η τεχνική βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, για την οποία σημείωσε ότι ανήκει πια στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Υπερταμείο.

Τόνισε ότι έχουν αρχίσει και δρομολογούνται τα ζητήματα της κρατικής αρωγής και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα στο μοντέλο του «Ιανού», ώστε να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη οικονομική στήριξη για τις οικοσκευές.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, είπε η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο χρόνους: Αμεση αποκατάσταση των ζημιών με πολύ γρήγορα έργα τα οποία θα δρομολογηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε το οδικό δίκτυο να ανοίξει εντός των επόμενων εβδομάδων. Και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις ώστε τα προσωρινά έργα να μετατραπούν σε μόνιμα και το οδικό δίκτυο να γίνει καλύτερο και πιο ανθεκτικό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν.

Μπέος: Σε 15-20 μέρες θα αποκατασταθεί η υδροδότηση 

Από αύριο, σε ποσοστό 80%, θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και σε 15 με 20 μέρες η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, εκτιμά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα με δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί.

Τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Βόλο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα έργα αποκατάστασης θα προχωρήσουν γρήγορα, χάρη και στη στήριξη της κυβέρνησης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu