Πριν τις θερινές διακοπές αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις για το 2024.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ με τη συμμετοχή του νέου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
«Ειμαστε αισιοδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου σε μια οικονομία εξωστρεφή και καινοτόμο. Η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί θα έχει θετικό οικονομικό αντίκτυπο στους πολίτες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Ξεκινήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τη δουλειά! Και είμαστε αισιόδοξοι. Αισιόδοξοι διότι, πρώτον, πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Δεύτερον, διότι έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την οικονομία της Ελλάδας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία.»
Αυτό ανέφερε ο υπουργός εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.
«Ταυτοχρόνως συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα καταθέσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή και το οποίο θα αφορά στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μια απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε και πάλι πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει. Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα!», προσθεσε ο υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ – φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει στα Ε1, Ε2 και Ε3 το 2026 – Τέλος και στις δηλώσεις ενοικίων
- Intralot: Στις 28 Αυγούστου ολοκληρώνεται η δημόσια πρόταση από τον Soohyung Kim
- Η ρωσική Rosatom εγκαινίασε πιλοτική μονάδα επεξεργασίας ουρανίου στην Τανζανία
- ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικρά κέρδη περιμένοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού την Fed
- Καθηλωμένα τα αεροπλάνα σε Λονδίνο, Εδιμβούργο και Μπέρμιγχαμ λόγω τεχνικού προβλήματος
- Yπόθεση Novartis – Δεστεμπασίδης: «Ήταν μία διεφθαρμένη εταιρία με επιρροή από γιατρούς μέχρι υπουργούς»
- ΕΑΕΕ: Στο 18,2% η ασφαλιστικής κάλυψη κατοικιών της χώρας το α΄τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις