Αύριο Παρασκευή 30/10 θα ανακοινώσει τελικά τα νέα μέτρα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη τίθενται σε lockdown καθώς θα περάσουν στις «κόκκινες» περιοχές.
«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας.
Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα.
Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών.
Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».
«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις.
Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα νυχτερινή κλιμάκωση στην Ουκρανία παρά τις συζητήσεις για εκεχειρία στην ενέργεια
- Αναταραχή προκαλεί η υπέρβαση του 5% στα ομόλογα των ΗΠΑ
- Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Οκτωβρίου
- Νομική ήττα για Τραμπ με την επιστολική ψήφο
- TEKAΛ: Εταιρεία για την αξιοποίηση της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο
- Αντίστροφη μέτρηση για το 13ο ενοίκιο και την επιδότηση έως 800 ευρώ
- Από το μπάσκετ στην αβγοπαραγωγή ο Π. Λιαδέλης
- Ο Γ. Στουρνάρας θυμάται το 2015 ενώ 200.000 δανειολήπτες περιμένουν το 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








