Τι είπε στην συνάντηση του με την Επίτροπο Χρηματοοικονομικών της ΕΕ
“Η Ελλάδα άφησε οριστικά πίσω τα δύσκολα χρόνια στην οικονομία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του σήμερα 22/05 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την Επίτροπο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων της ΕΕ, Maria Luís Albuquerque.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η σημασία της Τραπεζικής Ένωσης και της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσω της αύξησης των επενδύσεων για τις επιχειρήσεις κάθε κλάδου και μεγέθους -συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων-, αλλά και για την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων πολιτών, μέσα από τη βελτίωση των επιλογών για τις αποταμιεύσεις τους.
Επίσης ανταλλάγησαν απόψεις για ζητήματα αρμοδιότητας της Επιτρόπου, την κατεύθυνση των πρωτοβουλιών της οποίας στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην ευρωπαία Επίτροπο σημείωσε ότι οι συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη θα δώσουν την ευκαιρία να δει «την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία συνολικά, τη σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής ευρωστίας του τραπεζικού τομέα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά στη διοχέτευση περαιτέρω κεφαλαίων προς την πραγματική οικονομία, είτε πρόκειται για το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, είτε ώστε να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να χορηγούν περισσότερα στεγαστικά δάνεια, να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλλουν στους πελάτες».
Από την πλευρά της η Maria Luís Albuquerque σημείωσε ότι την τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2016, και ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης.
«Περάσαμε κοινές δυσκολίες τότε. Επομένως, είναι καλό να βλέπω την ανάκαμψη της οικονομίας, πως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ θετικά, ιδίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, διότι οι προκλήσεις ήταν πραγματικά πολύ μεγάλες» υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Επιτροπή Εμπορίου δεν κατέληξε σε κοινή θέση για την συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








