Το μέλλον της Ευρώπης και «η θέση της Ελλάδας σε μία Ε.Ε. που αλλάζει γρήγορα» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Συζητήσαμε το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε μία Ε.Ε. που αλλάζει γρήγορα» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ε.Ε. την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ν.Δ. είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της Ε.Ε. και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης». Ειδικότερα σημείωσε ότι ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, τη φύλαξη των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της Ε.Ε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








