Αύριο η ψηφοφορία
Στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις κάνοντας λόγο για ένα «τολμηρό και μεταρρυθμιστικό» νομοσχέδιο που στόχο έχει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και να επιστρέψει στους πολίτες μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο νόμου κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29/11) στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων και θεσπίζει νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η αντιπολίτευση αναμένεται να το καταψηφίσει, ενώ το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής σε έκθεση του εκφράζει τον προβληματισμό του για το κατά πόσο το τεκμήριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες συμβαδίζει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η συζήτηση για το φορολογικό αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από δικηγόρους, μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει το πλαφόν εισοδήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- French Connection: Με όχημα το «προκλητικό» παρελθόν (FCUK) θέλει να ξανακερδίσει το μέλλον
- ΑΑΔΕ: Παραπλανητικά SMS ζητούν από τους πολίτες την καταβολή φόρου κυκλοφορίας
- “Πρεμιέρα” για την ATLANTIC SEE LNG TRADE με την συμφωνία πώλησης αμερικανικού LNG στην Ουκρανία
- ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Manpower: 6 στους 10 εργοδότες επενδύουν στην ΑΙ – Οι υπόλοιποι “φρενάρουν” λόγω κόστους
- ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΕΕΑΠ - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








