Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Κλίμα, το Μηδενικό Ισοζύγιο Εκπομπών και την Καθαρή Ανάπτυξη Βόπκε Χούκστρα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Κλίμα, το Μηδενικό Ισοζύγιο Εκπομπών και την Καθαρή Ανάπτυξη Βόπκε Χούκστρα πραγματοποίησε σήμερα 27/05 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη συνάντηση αναφέροντας πως «καλύπτουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές». Με τη σειρά του, ο κ. Χούκστρα τόνισε: «Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχετε κάνε στην οικονομία, αλλά και η σύνδεση με την πράσινη ανάπτυξη και το κλίμα».
«Έχετε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο και πολλά ζητήματα να συζητήσουμε. Αντιλαμβάνομαι πως είχατε ήδη παραγωγικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς. Όμως είναι πάντοτε χαρά μου να σας συναντώ. Σκεφτόμουν αυτές τις ημέρες όταν έχει ήλιο και φυσάει ο άνεμος, η ενεργειακή κατανάλωση δεν έχει φτάσει στα υψηλά του καλοκαιριού. Παράγουμε σημαντικό μέρος ενέργειας. Καλύπτουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Όπως γνωρίζετε είμαστε υπέρμαχοι της πράσινης μετάβασης, όμως φυσικά υποστηρίζουμε πως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής οικονομίας, συγκεκριμένα στην βιομηχανική βάση. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε πάντα με προοδευτική σκέψη, είναι πάντα καλό να συναντάμε εκπροσώπους ευρωπαϊκών φορέων με τους οποίους δεν συζητάμε για το παρελθόν αλλά για το μέλλον», πρόσθεσε.
«Οι συζητήσεις για το παρελθόν γίνονταν για ζητήματα τα οποία ήταν επίπονα. Τουλάχιστον, τώρα η ατζέντα μας είναι πιο ενεργητική και θετική. Και θέλουμε να συνεισφέρουμε σε γενικότερη αίσθηση στην ευρωπαϊκό διάλογο, αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα, όμως είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε την συζήτηση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
«Σας ευχαριστώ που με υποδεχτήκατε και που κάνατε εξαιρετική δουλειά με την κυβέρνηση. Μπορώ να πω πως είναι εντυπωσιακό αυτό που έχετε κάνει με την οικονομία, όπως και η σύνδεση με την πράσινη ανάπτυξη και το κλίμα», επεσήμανε από πλευράς του ο κ. Χούκστρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- EuroBasket (Σάββατο 6/9): Τουρκία, Γερμανία, Λιθουανία και ένα θαύμα (Φινλανδία) στους «8»
- Γίνονται και θαύματα: Η Σερβία εκτός Eurobasket από τη Φινλανδία!
- Οι νέοι μειωμένοι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος από 1η Ιανουαρίου 2026
- Τολμηρή μείωση ΑΜΕΣΩΝ φόρων για να διασκεδάσει τη συρρίκνωση διαθέσιμου εισοδήματος λόγω ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ και αύξησης ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων
- Βόλος: Εκατοντάδες φωνές στη συγκέντρωση για τα Τέμπη
- Μητσοτάκης: 2.000 διαμερίσματα για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για συμπολίτες που δεν έχουν πρώτη κατοικία
- H Λιθουανία κέρδισε τη Λετονία 88-79 και προβάλει πιθανός αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας
- Μητσοτάκης: Μειώνονται οι φόροι για όλους 2%, μηδέν φόρος για νέους, μείωση φόρων από ενοίκια, τέλος η προσωπική διαφορά για συνταξιούχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις