Ο πρωθυπουργός ανέλυσε την πρόταση, η οποία έχει διατυπωθεί με την επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την υιοθέτηση νομοθεσίας για τις πολυεθνικές, στο επίπεδο της ΕΕ
Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, της Ενιαίας Αγοράς και της ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής, με έμφαση στην άμυνα, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν.
Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ενιαία Αγορά δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους καταναλωτές, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να λειτουργεί με περισσότερο ανταγωνισμό και διαφάνεια υπέρ των καταναλωτών.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε με έμφαση ότι ότι σε μια ενιαία αγορά δεν είναι αποδεκτή η πρακτική να πωλούνται σε διαφορετικές τιμές παρεμφερή ή ίδια προϊόντα, ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς, ζημιώνοντας τους καταναλωτές.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε την πρόταση, η οποία έχει διατυπωθεί με την επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την υιοθέτηση νομοθεσίας, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής των Γεωγραφικών Περιορισμών Εφοδιασμού.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και η ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραγωγής, ώστε η ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από άλλα συστήματα.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στην ευρωπαϊκή άμυνα και επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει, από κοινού με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, με επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ασπίδας αεράμυνας που θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους.
Στη συνάντηση από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη και ο Φώτης Μπουρλογιάννης-Τσαγγαρίδης, σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, υποδιευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








