Τη θέση ότι ο μετασχηματισμός των Δυτικών Βαλκανίων σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας είναι σημαντικός τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Διαδικασίας του Βερολίνου, στην οποία συμπροεδρεύουν η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία.
Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης και στη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής ενώ υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι κρίσιμα ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών καθώς και η τήρηση των συμφωνιών αποτελούν προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η εκπλήρωση των κριτηρίων της διαδικασίας διεύρυνσης, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι κομβικής σημασίας.
Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παγκόσμια αυτή υγειονομική κρίση αναδεικνύει την αλληλεξάρτηση και την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Τσάρλι Κέρκ, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ
- Barilla Hellas: Επιστροφή σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους με ώθηση από τις εξαγωγές
- Στα ουράνια η μετοχή της Oracle και η περιουσία του Larry Ellison
- Πυροβόλησαν τον Τσάρλι Κερκ, στενό σύμμαχο του Τραμπ
- Eurobasket: Η Γερμανία στα ημιτελικά 99-91, έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Σλοβενίας
- Μητσοτάκης: Μετατρεπόμαστε σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην Ανατολική Μεσόγειο
- Viohalco: Στα 70,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Έλενα Στάσση: Από τον όμιλο Aktor στην Qualco
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις