Η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία για την ενίσχυση των ενεργειακών συστημάτων των δύο χωρών βρίσκονται στο επίκεντρο της υπογραφής του Μνημονίου
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡAAEY) της Ελλάδας και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Αιγύπτου (GasReg), την Πέμπτη 10 Απριλίου στην Αθήνα με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία για την ενίσχυση των ενεργειακών συστημάτων.
Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Πρόεδρος της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας και από την GasReg ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της, Μοχάμεντ Αμπντέλ Αζίζ.
Η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία για την ενίσχυση των ενεργειακών συστημάτων των δύο χωρών βρίσκονται στο επίκεντρο της υπογραφής του Μνημονίου. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές θα αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για το ρυθμιστικό καθεστώς της διασυνοριακής διασύνδεσης.
Ταυτόχρονα, η αιγυπτιακή πλευρά θα έχει την ευκαιρία να αντλήσει γνώση από τη ρυθμιστική εμπειρία της ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής μεταξύ άλλων στους τομείς της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η διάρκεια ισχύς του Μνημονίου Συνεργασίας είναι τρία χρόνια.
«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της ΡΑΑΕΥ με τη Ρυθμιστική Αρχή της Αιγύπτου υπογραμμίζει εκ νέου τη στόχευσή μας στην προώθηση των περιφερειακών συνεργασιών. Πρόκειται για συνεργασίες-γέφυρες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Ειδικότερα, η συνεργασίας μας με τη Ρυθμιστική Αρχή της Αιγύπτου στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο. Οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές έχουμε σφυρηλατήσει από το παρελθόν τις σχέσεις μας, οι οποίες πλέον επισφραγίζονται με το παρόν Μνημόνιο.», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας.
Με τη σειρά του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της GasReg,Μοχάμεντ Αμπντέλ Αζίζ δήλωσε τα εξής:: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της GasReg και της RAAEY με την υποστήριξη του Medreg. Η υπογραφή αυτού του Μνημονίου Συνεννόησης αντανακλά την κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της συνεργασίας, την ενίσχυση των ρυθμιστικών πλαισίων και την προώθηση της αμοιβαίας ανάπτυξης προς την κατεύθυνση ολοκληρωμένων ενεργειακών αγορών. Προσβλέπουμε στην αξιοποίηση αυτής της σχέσης για την προώθηση της καινοτομίας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, την αντιμετώπιση των πτυχών της ενεργειακής μετάβασης και την επίτευξη απτών οφελών για τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους καταναλωτές.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις