Οι πιθανότητες θανάτου ή επανεμφάνισης του καρκίνου μειώνονται στο μισό με το εμβόλιο
Η Moderna αναμένει να κυκλοφορήσει ένα εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου που αναπτύσσει με τη Merck & Co. έως το 2027, δήλωσε ένα από τα κορυφαία στελέχη της, όπως μεταδίδει το Bloomberg
Η Moderna βρίσκεται επί του παρόντος σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών για ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος. Μιλώντας κατά τη διάρκεια επενδυτικού συνεδρίου την Τετάρτη, ο πρόεδρος Stephen Hoge δήλωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας θα μπορούσε να είναι μια “αρκετά μεγάλη” ευκαιρία εσόδων που “θα μπορούσε να έρθει αρκετά γρήγορα”.
Σύμφωνα με μελέτη που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2023 σε ασθενείς με καρκίνο του δέρματος σε σοβαρό στάδιο που έλαβαν τη θεραπεία – έναν συνδυασμό του εμβολίου της Moderna και του αντικαρκινικού φαρμάκου της Merck, Keytruda – οι πιθανότητες θανάτου ή επανεμφάνισης του καρκίνου μειώνονται στο μισό.
Οι επενδυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο αντικαρκινικό εμβόλιο της Moderna για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις που θα αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων εμβολίων κατά Covid, σημειώνει το Bloomberg.
Ένα άλλο προϊόν της Moderna, ένα εμβόλιο RSV, εγκρίθηκε πέρυσι, αλλά δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εν μέρει επειδή άλλοι κατασκευαστές εμβολίων εξασφάλισαν συμβόλαια με αγοραστές, όπως φαρμακεία, ενώ η Moderna αναζητούσε ακόμη έγκριση στις ΗΠΑ για το εμβόλιό της.
Ο τίτλος της Moderna σημείωσε άνοδο 2,4% την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει 27% φέτος εν μέρει λόγω ανησυχιών για το μέλλον της σύμβασης ύψους 590 εκατ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για ένα εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης των πτηνών.
Ο Hoge δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να “προετοιμάζεται για να προχωρήσει” με μια δοκιμή του εμβολίου της για τη γρίπη των πτηνών, βάσει της συμφωνίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις