Στην αναβάθμιση των αξιολογήσεων στις μακροπρόθεσμες καταθέσεις και στο μη διασφαλισμένο χρέος με προτεραιότητα των Alpha Bank και Eurobank στο Caa2 από Caa3 προηγουμένως προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
_x000D_
Αναβάθμισε επίσης την αξιολόγηση για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου (CRA) σε B3(cr) από Caa1(cr) για την Alpha Bank και σε B3(cr) από Caa2(cr) για την Eurobank.
_x000D_
Οι αξιολογήσεις της Alpha Bank διατηρούν θετικό outlook, ενώ της Eurobank σταθερό.
_x000D_
Η Moody’s επισημαίνει ότι νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των δύο τραπεζών θα μπορούσε να έρθει ως αποτέλεσμα μιας διατηρήσιμης βελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, της κερδοφορίας και των όρων χρηματοδότησης, με περισσότερες καταθέσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Η Γερμανία εξετάζει να κρατικοποιήσει τις δραστηριότητες της Rosneft μετά τις κυρώσεις Τραμπ
- Η FED προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%
- Δένδιας: Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Άγνωστου Στρατιώτη
- Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα βιοκλιματική όψη του Πενταγώνου
- Πιερρακάκης για τα αιτήματα της ΚΕΔΕ: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα
- Κλοπή στο Λούβρο: Η εισαγγελέας λέει ότι οι δύο συλληφθέντες αναγνώρισαν «εν μέρει» την εμπλοκή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα περιμένοντας Fed και EKT
- Quest: Η GLS δεν θα ασκήσει το πρώτο call option για το υπόλοιπο 80% της ACS
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








