Είναι «πιστωτικά αρνητικές για την αξιολόγηση Aa2 της Γαλλίας», αναφέρει ο οίκος
Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προειδοποίησε τη γαλλική κυβέρνηση ότι οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές είναι αρνητικές για το πιστωτική εμβέλεια της χώρας.
Σε ανακοίνωσή της, η Moody’s χτυπάει καμπανάκι για τη βαθμολόγηση:
«Οι πρόωρες εκλογές αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημοσιονομική εξυγίανση», αναφέρει προσθέτοντας ότι είναι «πιστωτικά αρνητικές για την αξιολόγηση Aa2 της Γαλλίας».
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξάφνιασε και συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη ανακοινώνοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, λίγες μόνο ώρες αφότου έμαθε ότι οι κεντρώοι σύμμαχοί του χτυπήθηκαν στις ευρωεκλογές, ενώ το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε διπλάσιο αριθμό ψήφων, σε ποσοστό περίπου 32%.
Η Moody’s αναφέρει πως η τρέχουσα «σταθερή» προοπτική της για την αξιολόγηση της Γαλλίας θα μπορούσε να μειωθεί σε «αρνητική» εάν οι μετρήσεις του δημόσιου χρέους επιδεινωθούν περαιτέρω.
«Η πιθανή πολιτική αστάθεια είναι ένας πιστωτικός κίνδυνος δεδομένης της δημοσιονομικής εικόνας, γεμάτη προκλήσεις, που θα κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση. Μια αποδυνάμωση της δέσμευσης για δημοσιονομική εξυγίανση θα αύξανε επίσης τις καθοδικές πιστωτικές πιέσεις», υπογραμμίζει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Άλμα 7,6% στις τιμές των διαμερισμάτων το δ΄ τρίμηνο του 2025 – Στο +10,5% στη Θεσσαλονίκη
- Energean: Εσοδα 1,77 δισ. δολάρια το 2025
- Αυξάνεται η φτώχεια: Στο 14,9% η σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση το 2025
- ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. 30/03/2026
- Αλλαγές στη Σύνθεση των Δεικτών Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων
- VIDAVO Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- VIDAVO Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΣΛΤΑΤ για οικονομική ανισότητα: Μικρή αποκλιμάκωση, οι αποστάσεις παραμένουν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








