Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 14% τους τελευταίους τρεις μήνες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη τράπεζα με σημαντική δραστηριότητα στη Wall Street
Μια μεγάλη τράπεζα της Wall Street παλεύει με τις ανησυχίες των επενδυτών, τα απογοητευτικά αποτελέσματα και τους ρυθμιστικούς πονοκεφάλους. Είναι και η Morgan Stanley που φέτος αντιμετώπισε μια δαπανηρή υποχώρηση από την καταναλωτική τραπεζική, μια ύφεση στις συμφωνίες, περικοπές θέσεων εργασίας, αναφορές για αναταραχή των εταίρων και ακόμη και ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου Ντέιβιντ Σόλομον.
Η Morgan Stanley που ετοιμάζεται να παραδώσει το γωνιακό γραφείο στον Ted Pick, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον James Gorman στη θέση του CEO την 1η Ιανουαρίου, βλέπει τις μετοχές της να έχουν υποχωρήσει 14% τους τελευταίους τρεις μήνες και σχεδόν 11% τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη τράπεζα με σημαντική δραστηριότητα στη Wall Street.
Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της μετοχής της Morgan Stanley εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια (7%) σημειώθηκε τον Οκτώβριο, καθώς αποκάλυψε ότι η επενδυτική τραπεζική και οι εμπορικές συναλλαγές υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο. Ολόκληρη η Wall Street πάλευε με την παρατεταμένη ύφεση των συναλλαγών, αλλά η πτώση της Morgan Stanley κατά 27% στα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής την κατέταξε τελευταία μεταξύ των μεγάλων τραπεζών.
Τα ρυθμιστικά ζητήματα αρχίζουν επίσης να συσσωρεύονται στην εταιρεία. Ένας τέτοιος πονοκέφαλος είναι μια πολυετής ομοσπονδιακή έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τις λεγόμενες block trades, ή ιδιωτικές πωλήσεις μετοχών. Η Semafor ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να καταλήξει να πληρώσει μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να διευθετήσει τις έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ παράλληλα θα συμφωνούσε να βελτιώσει τους εσωτερικούς ελέγχους.
Η Morgan Stanley φέρεται επίσης να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της κύριας ρυθμιστικής αρχής της, σχετικά με τους ξένους πελάτες διαχείρισης πλούτου.
Η Fed θέλει να μάθει αν η Morgan Stanley διαθέτει τους κατάλληλους ελέγχους για να διασφαλίσει ότι οι εν λόγω πελάτες δεν ξεπλένουν χρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία προσπαθεί να πείσει τη Fed ότι τυχόν αδυναμίες έχουν διορθωθεί, σύμφωνα με την Journal.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση
- Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται ξανά τα ενσύρματα ακουστικά λόγω των νέων τάσεων
- Πρώτη χώρα η Ελλάδα που εφαρμόζει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας
- Σε θέση μάχης στην Αραβική Θάλασσα βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι 36 κατηγορούμενοι για τα Τέμπη
- Ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος που κρατούνταν στο Ιράν από το 2025
- Στη δεύτερη θέση ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με άλμα στα 6,05μ.
- Εκλογική μονομαχία ανάμεσα στον φιλελεύθερο Γκολόμπ και τον συντηρητικό Γιάνσα στη Σλοβενία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








