«Το 2013, το εμπόριό μας άξιζε 417 δισ. ευρώ, πέρυσι ισοδυναμούσε με 60 δισ. ευρώ, τώρα πρακτικά πλησιάζει το μηδέν», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο
Οι ζημίες της ΕΕ από τη λήξη της ενεργειακής συνεργασίας και του εμπορίου με τη Ρωσία υπερβαίνουν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
«Υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Αν μιλήσουμε για την πλειοψηφία των ειδικών, το σύνολο ανέρχεται σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις απώλειες από τη λήξη της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία, από τον περιορισμό του εμπορίου. Το 2013, το εμπόριό μας άξιζε 417 δισεκατομμύρια ευρώ, πέρυσι ισοδυναμούσε με 60 δισεκατομμύρια ευρώ, τώρα πρακτικά πλησιάζει το μηδέν. Αυτό είναι χαμένο κέρδος», δήλωσε στην Izvestia.
Το κόστος του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι 4-5 φορές υψηλότερο από ό,τι στις ΗΠΑ, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια είναι 2-3 φορές ακριβότερη, πρόσθεσε ο Γκρούσκο. «Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Ευρώπη για τον περιορισμό όλων των οικονομικών επαφών με τη Ρωσία», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιράν προς ΗΠΑ: «Μην προκαλείτε την τύχη σας. Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς»
- ΕΒΕΠ προς ΟΛΠ: 12 απαιτήσεις για επενδύσεις με οφέλη στον Πειραιά και τις ελληνικές επιχειρήσεις
- Επ. Ανταγωνισμού: Γνωστοποιήθηκε η εξαγορά της Δυναμική Φαρμακαποθήκη από την Profarm
- CrediaBank – Ευρώπη Holdings: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση
- Σαουδική Αραβία: Οι επιθέσεις των Χούθι «παγώνουν» το μεγάλο επενδυτικό συνέδριο
- Γνωστοποίηση Θεμάτων Ειδικής Διαπραγμάτευσης
- ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Έγκριση της Συγχώνευσης της «CREDIA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και της «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








