Το μεταμνημονιακό καθεστώς της Ελλάδας θα τεθεί επί τάπητος στο σημερινό (12/7/2018) Eurogroup, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου, Pierre Moscovici.
Ειδικότερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Moscovici δήλωσε «θα κάνουμε ενημέρωση για το νέο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας που θα τεθεί σε ισχύ μετά την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα».
«Το θέμα είναι να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην οδό της επιτυχίας της», τόνισε και προσέθεσε ότι «πρέπει να πω άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται για τέταρτο πρόγραμμα.
Δεν ζητούμε κανένα επιπλέον μέτρο, καμιά επιπλέον προσπάθεια, αλλά θέλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στον δρόμο της για να κάνουμε αυτή την έξοδο αληθινή επιτυχία και να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αξιοπιστία και δύναμη. Είμαστε στον δρόμο της επιτυχίας, η 20η Αυγούστου θα είναι πολύ σημαντική».
«Είναι η ίδια επιτήρηση», εξήγησε, «που ασκούμε σε κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, με αποχρώσεις καθώς η χώρα γνώρισε προφανώς μια κρίση που ήταν πιο μακρά, πιο δύσκολη, διότι το επίπεδο του χρέους της παραμένει πολύ υψηλό, όμως το θέμα είναι να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην οδό της επιτυχίας της».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει αξιόπιστες δημοσιονομικές πολιτικές, αλλά πρέπει τώρα να πετάξει με τα δικά της φτερά, να περπατήσει με τα δικά της πόδια και έγκειται στους Έλληνες να καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική τους την οποία επιθυμούν για τον λαό τους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με “λουκέτο” NBC και ABC
- Οι 50 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου – Μέσα και η Ελλάδα
- Louis Vuitton: Μπαίνει στην τεράστια αγορά των καλλυντικών
- Ten Brinke: Σε τροχιά ολοκλήρωσης το πρώτο της οικιστικό έργο στο Ηράκλειο Αττικής, τί έπεται
- The Independent: Ο ελληνικός τουρισμός κινδυνεύει όπως ο Ίκαρος που αγνόησε τις προειδοποιήσεις
- Υεμένη: Μακελειό με έξι νεκρούς και 86 τραυματίες από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
- Sixt (όμιλος Μοτοδυναμική): Aύξησε κύκλο εργασιών, αλλά μείωσε λειτουργικά κέρδη το 2024
- Μικτές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις