Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις να παράγει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Pierre Moscovici σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό France info.
Yπενθυμίζοντας ότι τα προγράμματα τελείωσαν και επισήμως στην Ελλάδα, ο Pierre σημείωσε ότι «η Ελλάδα πραγματοποίησε 450 μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε θέση, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις αναφέρθηκε εκτενώς και στις δημοσιονομικές κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Γαλλία καταρτίζοντας τον προϋπολογισμό του 2019,τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος των δημοσίων δαπανών.
«Η συγκυρία δεν επαρκεί, πρέπει να φροντίσουμε για τη συμμόρφωση προς τους κανόνες», υπογράμμισε.
«Πρέπει να συνεχιστεί η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, που σημαίνει έλεγχο των δημόσιων δαπανών και υλοποίηση κοινωνικά δίκαιων περικοπών».
Τέλος, ο Pierre Moscovici επανέλαβε την ανάγκη μείωσης του χρέους.
«Μια χώρα που χρεώνεται είναι μια χώρα που αποδυναμώνεται», δήλωσε. Αρνήθηκε ωστόσο να εκφραστεί σχετικά με τα μέσα επίτευξης του στόχου.
«Τα κράτη-μέλη έχουν ελευθερία επιλογής των μέσων για τη μείωση του χρέους», πρόσθεσε .
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μάχη διαρκείας Unisystems-ΣΕΠΕ: Τί αναφέρουν οι δύο πλευρές στο Financial Report
- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές της CEO του ΔΕΣΦΑ: €1,67 εκατ. για τρία χρόνια
- Επιτροπή για ιαματικό τουρισμό συστήνει το Υπ. Τουρισμού
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Τι ισχύει για την ανάκληση άδειας στη Λάρισα
- Η Βαρκελώνη αυξάνει τον τουριστικό φόρο στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, βαριές απώλειες 12,7% για Diageo
- Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδια για παράνομο στοίχημα και συντάξεις Δημοσίου
- ΕΚΤ: Ενέκρινε τον Μπόρις Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







