Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν ελάφρυνση χρέους, αρκεί η κυβέρνηση της χώρας να μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις του Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
«Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής».
Παράλληλα ο Μοσκοβισί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους.
«Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα κούρεμα. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε. «Δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τις δολοφονίες βρεφών στην Αμαλιάδα
- Άρχισε να «μοιράζει» δασμούς ο Τράμπ: 25% σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα
- Επένδυση σε μονάδα τέφρας στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε η Τιτάν
- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο Magic Seas του Μιχάλη Μποδούρογλου
- Στο Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης την Τρίτη ο Μητσοτάκης
- Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ
- Ideal Holdings: 25 Ιουλίου η αποκοπή του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου
- Παπουτσάνης: Εντυπωσιακή αύξηση +27% πωλήσεων στο α΄εξάμηνο με όπλο τις οι εξαγωγές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις