Θα δοθούν από τα κέρδη των 786,6 εκατ. ευρώ που είχε η εταιρεία το 2023
Τη διανομή ως 8 εκατ. ευρώ από τα κέρδη χρήσης 2023 (786,6 εκατ. ευρώ) σε εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. και ανώτατα διευθυντικά στελέχη θα εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου. To προτεινόμενο bonus είναι αντίστοιχο του περσινού.
Σε ότι αφορά τους 1.429 εργαζόμενους το ποσό επιβράβευσης που προτείνεται ανέρχεται σε σε 12 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ πέρσι (1386 οι εργαζόμενοι). Το bonus αντιστοιχεί σε δύο μηνιαίους μισθούς.
Όπως αναφέρεται στα έγγραφα της Γενικής Συνέλευσης «το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεκτιμώντας την κερδοφορία της χρήσης 2023 η οποία διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλά, και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, προτείνει στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει τη διανομή συνολικού ποσού μέχρι 12 εκατ. ευρώ μέσω της διάθεσης κερδών χρήσης 2023 στο Προσωπικό (αριθμός απασχολουμένων: 1.429 άτομα) ως ανταμοιβή για τη συνεισφορά του στην επίτευξη της κερδοφορίας της χρήσης 2023. Το προτεινόμενο ποσό των 12 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί περίπου σε δύο μηνιαίες μισθοδοσίες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά 570.422 ιδίων μετοχών ύψους 5,9 εκατ. ευρώ
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Και πακέτα κινητής τηλεφωνίας από τον Τραμπ και smartphone 499 δολαρίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις