Από τις παλαιότερες και σημαντικότερες βιομηχανίες του κλάδου παραγωγής και επεξεργασίας σόγιας στην Ελλάδα
Αλλαγή ρόλων έχουμε στην εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε., μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες βιομηχανίες του κλάδου παραγωγής και επεξεργασίας σόγιας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση διοίκησης ο Παναγιώτης Μποτσίνης, μέχρι πρότινος κάτοχος του δικαιώματος δεύτερης υπογραφής, παραιτήθηκε από το δικαίωμα εκπροσώπησης της εταιρείας. Αντικαταστάτης του ως προς ορισμένες επιχειρησιακές αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Φειδερόπουλος, διευθυντής του εργοστασίου Καλαμακίου, ο οποίος εξουσιοδοτείται να πραγματοποιεί προσλήψεις και απολύσεις προσωπικού για τη συγκεκριμένη μονάδα, υπογράφοντας μόνος του τις σχετικές πράξεις.
Η απόφαση αυτή υποδηλώνει πιθανές προσπάθειες αναδιοργάνωσης και μείωσης του κόστους στο επίπεδο της λειτουργίας του εργοστασίου.
Η Μύλοι Σόγιας Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή πρωτεϊνούχων αλεύρων σόγιας, λεκιθίνης και φυτικών ελαίων. Διατηρεί σημαντική θέση στην εγχώρια αγορά, ενώ προμηθεύει με πρώτες ύλες βιομηχανίες τροφίμων, ζωοτροφών και φαρμάκων. Διαθέτει θυγατρική στη Βουλγαρία την Vitagrain BG AD, στην οποία κατέχει το 55% των μετοχών.
Η εταιρεία Μύλοι Σόγιας ανήκει στην οικογένεια Γιαβρόγλου, η οποία ασκεί και την διοίκηση με τον Κωνσταντίνο Γιαβρόγλου ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο και τον Στάθη Γιαβρόγλου ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρές απώλειες 2% για τον DAX – Βουτιά 16% για τη μετοχή της SAP
- Αυγενάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση προέδρου στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- ArcelorMittal κατά Ιταλίας: Διεκδικεί αποζημίωση €1,8 δισ. για τα χαλυβουργεία της ILVA
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ
- Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός στο Κίεβο για μία εβδομάδα
- Principia: Ολοκλήρωσε την εξαγορά 4 αιολικών πάρκων σε λειτουργία της EDPR
- Performance Technologies: Το ΔΣ ενέκρινε την εξαγορά της Ascentum έναντι 1,5 εκατ. ευρώ
- Λάμψα: Συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Regency
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








