Επιχειρήσεις

Μύθος και Fix ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τη συνένωση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με τη Μύθο Ζυθοποιία επιβεβαίωσαν πριν από λίγο οι δύο πλευρές.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο σχήμα που θα προκύψει θα έχει συμμετοχή 49% η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και 51% η Μύθος η οποία ανήκει στη δανέζικη Carlsberg.

Οι δύο πλευρές πάντως αρνήθηκαν να αναφέρουν οτιδήποτε σχετικά με το τίμημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από τον Αλέξανδρο Γαρυφαλλίδη της Μύθος όσο και από τον Νίκο Χήτο της Fix για τις συνέργιες που δημιουργούνται αλλά και για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού παίκτη στον κλάδο της μπύρας.

Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία «Νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία».

Θα έχει μερίδιο αγοράς γύρω στο 30% (έναντι 55% της ηγέτιδας του κλάδου Αθηναϊκή Ζυθοποιία) και τζίρο περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Η νέα εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ την πενταετία 2015 -2019.

Η ανακοίνωση της Carlsberg

Το deal ανάμεσα στη Μύθος Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Carlsberg στην Ελλάδα, με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, είναι γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε ο δανέζικος όμιλος Carlsberg οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με την Carlsberg, ο όμιλος θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στην Ελλάδα μέσω της συγχώνευσης με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, την τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει μερίδιο αγοράς περίπου 29%.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η Carlsberg θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το υπόλοιπο 49%.

Η μελλοντική σχέση μεταξύ του Ομίλου Carlsberg και των σημερινών μετόχων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα πρέπει να ρυθμίζεται μέσω μιας συμφωνίας μετόχων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα είναι ο Lars Lehmann από τον Όμιλο Carlsberg και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, επίσης, από τον Όμιλο Carlsberg”.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση των αναγκαίων κανονιστικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Jørgen Buhl Rasmussen:

«Η ελληνική αγορά προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση της Μύθος Ζυθοποιία. Η συγχώνευση με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η δημιουργία ενός ισχυρού νούμερο δύο παίκτη στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα βήμα προς την αλλαγή για τις τοπικές επιχειρήσεις μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές για την συγχωνευθείσα εταιρεία».

close menu